Skutta Hakis on auki!

Villiruokapunkkari Jyrki Tsutsunen on avannut uuden ravintolan Hakaniemeen (Hakaniemenkatu 7)

Skutta Hakis on avoinna: 
Ke–To 17–23 (keittiö 17–22)
Pe-La 17–00 (keittiö 17–22)
Su 11–15 (brunssi 11 ja 13)

Skutta tarkoittaa metsää. Ravintola Skuttassa metsä on menussa vahvasti läsnä.

Keittiön vetovastuun ottaa Michelin-tähdelläkin tunnustettu kokkikonkari Jouni Toivanen. ”Kunnioitan luontoa, moderneja tekniikoita ja yksinkertaisuutta. Puhdas, yllättävä ja hauska ovat avainsanojani ruoanlaittoon”, avaa Jouni.

Skuttan filosofia on tarjota herkullista, käsin tehtyä bistroruokaa. Joskin ruoka on muutakin kuin tavanomaista ja tylsää. Yllätyksellisyys, eettisyys,sesonginmukaisuus, villikasvit ja fermentointi näkyvät ruoassamme vahvasti. Maku on kaiken lähtökohta. Klassista ruokaa twistillä ja modernisti.

Kulttuuri ja taide on osa Skuttan ideologiaa. Ruokakin on kulttuuria, joka nivoutuu tunnelmiin.

Musiikin teemana ravintolassa on ”Ajaton Suomi”, joka on Dj Bunuelin käsialaa. Aivan kuin metsän yrtit, myös Skuttan musiikki on poimittu käsin. Huolellisesti ja rakkaudella. Kauneimmat yksilöt koottuna yhteen riippumatta musiikkityylistä tai julkaisuvuodesta. Aikahaarukka ulottuu 1930-luvulta tähän päivään.

Skuttan ensimmäisen vaihtuvan taidenäyttelyn teokset on Sampsa Indrénin käsialaa. Sampsa Indrén on Porvoolainen kuvataiteilija, jonka tarkka kädentaito jäsentää muuttuvaisesta pysyväistä. Hänen teoksissaan, jokin selittämätön ja häiritsevä yhdistyy tunnistettavaan ja tuttuun. Se luo ristiriitaisen synteesin, joka jää mieleen kummittelemaan.

Oda Ivanka Tsupukka toteutti tarroilla taiteilun saniteettitiloihin. ”Ruokaa skutsista ja arttia streetiltä”☺

Varaukset tästä.

Hakaniemenkatu 7, 00530 Helsinki

skuttaan.fi/

hakis@skuttaan.fi